Hoppa till sidans innehåll

Korpens Barnsim 

Korpens småbarnssim är en populär verksamhet med hög kvalité och många återkommande familjer. 

 Hos oss kan barnen börja simma redan vid 3 månaders ålder och fortsätta ända upp i skolåldern. Vår "röda tråd" är trygghet i vattnet och så småningom även vattensäkerhet. 

 

 Det finns många anledningar att simma med sitt barn

Det är fantastiskt roligt och man etablerar en trygghet för barnet att vara i vatten miljö. Men det viktigaste för oss är att man lär barnet tidigt att klara av en olyckssituation då man har ramlat i vattnet. Det följer som en röd tråd i våra kurser; hjälp till självhjälp!

 

 Att röra sig i vatten ger barnet en motorisk stimulans och barnet lär sig fort hur sin kropp fungerar. I vattnet finns inga hinder och barnet kan snabbt lära sig att ta sig fram och röra på sig. Detta gör att andra muskler stärks än vad som skulle ha gjorts annars utöver det tränas även balansen då vi har många övningar på flytande mattor i poolen.

 

Kolla gärna in babysimsfilmen

 

Blir inte babysimmande barn vattengalna?

Vi arbetar mycket med vattensäkerhet i våra kurser. Mycket bra är detta naturligtvis för föräldrarna som själva blir trygga med barnet i vattnet, eftersom de lär sig hur de skall hålla sitt barn. Dessutom vet man som förälder att barnet klarar sig bra även om det skulle hamna under ytan! Vi börjar inte lära barnet att vara under vattnet förrän både barn och föräldrar känner sig helt trygga i vattenmiljön.

 

När barnet har gått några kurser för vi in begreppet respekt där vi lär barnet och föräldrarna hur man beter sig i pool och havsmiljö. Tex. barnet lär sig tidigt att man får inte hoppa i förens ledare eller mamma/pappa har räknat till tre eller visat tummen upp!

 

Men lär dom sig verkligen att simma?

Barn kan lära sig att ta sig fram i vattnet så fort det lärt sig att hålla andan under ytan. Barnet lär sig tidigt att ta sig fram från en förälder till en annan, till kanten osv. Simsträckan utökas successivt och barnet lär sig att hämta luft för att kunna simma längre. Till en början simmar barnet under vattnet pga. att huvudet är för tungt att hålla ovanför ytan. När man passerat 3-4 år börjar man bli så stark att man klarar att hålla det ovanför ytan för att andas.

 

Social träning

Barnet lär sig tidigt att träffa och umgås med andra barn och vuxna i grupp under sångerna och övningarna. Man har till på köpet roligt, dessutom får mamma och pappa komma ut och träffa andra föräldrar!

 

Här bestämmer barnet

Babysim ska alltid ske på barnens villkor. Det är barnens nyfikenhet som skall driva det till att prova nya övningar. Man skall aldrig tvinga barnen att göra något som dom inte tycker om. Babysim får inte på något vis bli en fråga om prestation eller tävling mellan föräldrar.

 

 

 

Korpens bassäng på Skarphäll renas med ett UV- ljus för att minska klormängden!  

 

 

 

Uppdaterad: 17 APR 2019 09:59 Skribent: Ulrica Larsen
Epost: This is a mailto link
 

 

Postadress:
Korpförening Gotland - Korpen
Hyvelgatan 13
62141 Visby

Besöksadress:
Hyvelgatan 13
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0498207065
E-post: info@korpengotland.s...