Hoppa till sidans innehåll

Babysim


 

Korpens Babysim, 3 månader till 2 år
Består av sex olika kurser som alla måste simmas i följd (dvs. man kan inte hoppa in i mitten utan måste börja från början!) Varje kurs är på åtta tillfällen.

 

 

Kurs 1 Ankan barn mellan 3 månader - 1 år.

Vi startar varje nybörjarkurs med en informationsträff där vi ses veckan innan eller samma vecka som vi börjar vara i vattenmiljön och går igenom praktiska detaljer. Vi tar upp sådant som är viktigt att veta innan vi börjar simma och tanken är att ni ska få svar på det ni vill veta för att känna er trygga med oss. Vi vill gärna att ni är förberedda med era eventuella frågor och funderingar.

Syftet med Ankan:

Under kursen Ankan kommer vi att på att träna på hur man kan umgås med sitt barn i vattnet för att främja vattenvana, främja barnets motorik och skapa trygghet.
Vi kommer att förbereda barnet på att vara under vattnet och när barn och föräldrar är redo i slutet av kursen kommer vi att introducera barnet till en helt ny värld under vattnet!
När vi rör oss i vattnet lär sig barnet att koppla ihop egna rörelser för att ta sig fram i vattnet.

 

Kurs 2 Sjöstjärnan

Syftet med Sjöstjärnan:
Syftet med kursen är att träna och utveckla barnets förmåga att vara under vatten. Övningarna kommer att ske på barnets villkor och deras lust att utforska vattnet. Vi kommer att låta barnet öva sin kroppskontroll och balans med hjälp av flythjälpmedel och också att träna på att barnet ska lära sig att vända till ryggläge. Ryggläget är ett viktigt läge att känna sig trygg i då det är det enda läge som barnet kan vila och andas i vattnet.

 

Kurs 3 Delfinen

Syftet med Delfinen: 
Syftet med kursen är att barnet ska lära sig att sparka sig fram kortare sträckor under vattnet. Barnet ska börja vända över från mage till rygg och på eget bevåg börja vända tillbaka till kanten själv. Vi ska även börja lära ut grundläggande respekt för vattnet så att barnet förstår att dom är beroende av någon vuxen i poolen.

 

 

 

Kurs 4 Pelikan

Syftet med Pelikanen: 

Syftet med kursen är att barnet ska lära sig att sparka och ta sig fram längre sträckor under vattnet. Vi kommer att gå igenom balansövningar på matta och även flytövningar. Självhjälp i form av att vända tillbaka till kanten efter ett dyk själv är en viktig del av kursen.

 

 

Kurs 5 Hajen

Syftet med Hajen:

Syftet med kursen är att träna på att hämta luft under simturen och att motivera barnet ta sig längre sträckor under vattnet. Vi kommer att börja öva att hoppa ifrån kanten på bassängen och även ramla från mattan/kanten och ta sig tillbaka själv.

 

 

Kurs 6 Clownfisken

Syftet med kursen:

Clownfisken är en pigg rackare som gillar att busa, leka och simma lite som den själv vill. Barnen har utvecklats enormt mycket och är medvetna om sin egen vilja. Barnen som är 1,5 år till 2 år är i en väldigt känslig ålder därför är Clownfisken en kurs som tar tillvara glädjen i vattnet med sång och roliga lekövningar så att barnen känner sig trygga. Hoppa från kanten och simma tillbaka själv, simma längre sträckor med simhjälpmedel och även utan något hjälpmedel.

 

 

Allt som sker i vattnet sker på barnets villkor och som alla andra kan även dom ha bra och dåliga dagar!

Uppdaterad: 31 JUL 2017 10:40 Skribent: Korpenkansli
 

 

Postadress:
Korpförening Gotland - Korpen
Hyvelgatan 13
62141 Visby

Besöksadress:
Hyvelgatan 13
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0498207065
E-post: This is a mailto link