Hoppa till sidans innehåll

Minisim


orpens Minisim, 2-4 år

 

Består av tre olika kurser. Kurserna är på 16 tillfällen. Man kan börja på Minisim utan att ha gått på babysim innan.

 

 

Minisim 1

Syftet med kursen:  

Syftet med kursen är att barnet ska få respekt för vatten där det bland annat ingår att inte hoppa i vattnet utan tillåtelse. Barnet tränar på att hämta luft och lär sig flyta. Vi kommer också att träna på att barnet ska ta sig fram själv i vattnet, till en början med flythjälpmedel. Vi jobba metodiskt med armar och träna på bensparkar. Vi börjar bubbla under vattnet och övar på ryggläge/ryggsim. Vi jobbar med att bygga upp respekt för vatten och att barnet ska kunna vända tillbaka till kanten själv.

 

Minisim 3

Syftet med kursen:

Vi kommer att börja med huvuddyk. Barnet kommer att lära sig att kombinera armar och ben till simsätt. Barnet kan ta sig över kortsidan utan hjälp (med eller utan flythjälp). Vi ska träna att skjuta ifrån kanten och börja jobba med Torpeden för att lära sig glida i vattnet. Barnet ska lära sig att bubbla under vattnet och hämta luft för att bubbla igen. 

 

 

 

Minisim 3

Syftet med kursen:

Att finna ett läge på rygg där barnet känner sig tryggt och börjar flyta själv i längre stunder. Vi kommer att introducera djupare dyk för att lära sig att hämta upp saker på botten. Förbereda barnen på simmärkeskursena som kräver att barnet ska kunna ta lite mer avancerade instruktioner så blir det lite mer avancerade övningar med olika hinderbanor och utmaningar.

Uppdaterad: 19 APR 2017 14:05 Skribent: Ulrica Larsen
 

 Korpen har även en App.

korpenapp

 

Postadress:
Korpförening Gotland - Korpen
Hyvelgatan 13
62141 Visby

Besöksadress:
Hyvelgatan 13
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0498207065
E-post: This is a mailto link