Hoppa till sidans innehåll

Frågor & Svar


Frågor & Svar

 

 

När kan man börja simma?

Man kan börja simma när man är 3 månader, väger över 4 kg och har läkt navel. Det finns ingen gräns för "hur sent man kan börja". Vi jobbar med inlärnings dyk, dvs. vi lär barnet att hålla andan innan man går ner under vattnet och då behöver man inte jobba med "dykreflexen".

Anka

 

Man kan börja på Minisim om man är över 2 år. Det naturliga är att man går från babysimmet till minisimmet men det går bra att börja utan förkunskaper. Vi behöver veta om barnet är mkt eller litet vattenvant innan barnet kommer till poolen. Det finns ingen övre ålders gräns för att börja simma. Åldrarna är blandade i alla grupper.

 

Det viktigaste är att man som förälder till ett litet barn, känner att det är lagom att börja simma. Om man upplever det som ett stressmoment att hinna till simmet en viss tid varje vecka kommer denna känsla att kunna föras över på barnet. Ditt barn är expert på att läsa av dina känslor! 

 

Kan alla barn simma?

Vid kronisk sjukdom eller handikapp bör läkare rådfrågas, meddela därefter ledaren. Handikappade och förtidigt födda barn är välkomna att simma, meddela oss gärna vid anmälan så att vi kan anpassa grupperna! 

 

När startar kursen?

Vi har fyra terminer per år för babysimmet och från Minisim har vi 2 terminer,  kurserna startar kontinuerligt med uppehåll under sommaren. De barn som är aktiva inom vår verksamhet har alltid förtur till bokningen. Under fliken "simtider" kan ni se vilka dagar som vi simmar på.

Innan ni kommer till poolen för första gången
Vi startar varje nybörjar kurs, Ankan, med en teorilektion på Korpens Motionscenter. Den tar ca 45 minuter. Syftet med teorilektionen är att ni ska få viktig information som ni bör känna till innan ni går ned i vattnet för första gången.

Om man får tillräckligt med information kommer man att känna sig trygg. Om man som förälder känner sig trygg kommer barnet att känna sig tryggt. Trygga barn är glada barn! Glada barn ger glada föräldrar!


Instruktören kommer att presentera vår verksamhet och vad vi tycker är viktigt. Ni får träffa de andra familjerna i er grupp och har möjlighet att ställa de frågor ni eventuellt har. Vi går igenom de praktiska saker som är viktigt att veta. 

Efter teorilektionen finns möjlighet att köpa Babysimbyxor. I menyn till vänster hittar du vår "Butik" där du kan se vad vi säljer på vårt MotionsCenter, Skarphäll.

 
När ska ni stanna hemma
Det är av stor vikt att ha kontinuitet i närvaron för att barnet ska känna trygghet i miljön samt för att barnet inte ska hinna glömma bort det som det har lärt sig.

Om barnet blir sjukt (feber, hängigt, ögoninflammation, öppet sår) bör ni dock stanna hemma tills ni är friska igen. Är barnet lite förkylt brukar det gå bra att simma men var noga med att lyssna på barnets signaler och avbryt badet utifall barnet blir trött eller ledset.

 

När man inte kan komma

Man behöver inte ringa och meddela sin frånvaro om man är sjuk. Vi för närvarolistor och vet hur många gånger man har missat. Däremot är det väldigt bra att meddela instruktören om man vet att man ska vara bort vissa gånger.

 

Simma ikapp

Görs endast vid sjukdom och i sammråd med instruktören om annan dag och tid i mån av plats. Gäller endast kurser på Korpens motionscenter.

Fortsättningskurs

Våra befintliga simelever har förtur till bokningen till nästkommande kurs. När man bokat sin plats så är man betalningsskyldig för den platsen.

 

 

 

                      Val 

Uppdaterad: 29 APR 2019 16:16 Skribent: Malin Lindenfalk
 

 Korpen har även en App.

korpenapp

 

Postadress:
Korpförening Gotland - Korpen
Hyvelgatan 13
62141 Visby

Besöksadress:
Hyvelgatan 13
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0498207065
E-post: This is a mailto link