Hoppa till sidans innehåll

Hälsoprofilsbedömning


Vi vill hjälpa er att skapa lönsamhet i ert friskvårdsarbete. Använd friskvårdstimmen effektivt på din arbetsplats genom en prenumeration från oss. Korpen Gotland hjälper och stöttar arbetsplatser och företag med att arbeta strategiskt och förebyggande med hälsa och friskvård. Vi ger er de rätta verktygen och coachning som krävs för en långvarig, lönsam och framförallt en hållbar friskvårdssatsning.

 

Hälsoprofilbedömning™ HPB

 Är ett verktyg för att få besked om det aktuella hälsoläget på arbetsplatsen och öka motivation till förändring bland medarbetarna. Varje medarbetare får en genomgång av det egna hälsoläget, Genom att utnyttja kraften i det personliga mötet skapas en inre motivation hos deltagaren. I samtalet som sker under tystnadsplikt får deltagaren möjlighet att förstå vilka faktorer som påverkar den egna hälsan och på det viset kunna förbättra den. Vikten av att ta ett eget ansvar för att lyckas med en bestående livsstilsförändring.

HPB är ledande i nulägesanalys som är en tvärvetenskapligt förankrad och utprövad metod för att motivera människor till livsstilsförändringar. En HPB innehåller:

  • Frågeformulär om livsstil och hälsoupplevelser.
  • Submaximalt konditionstest på cykelergometer.
  • Blodtrycks- och skelettmätningar.
  • Personligt samtal under tystnadsplikt.
  • Initiering av ”min framtida hälsoprofil”.

 

Hälsoscreening

Omfattar en webbenkät med 20 frågor om hälsa, livsstil och motivation. Den omfattar ej ett samtal el cykeltest. Tjänsten identifierar medarbetare i Friskgrupp och Riskgrupp. Hälsoscreening ger deltagaren en webbaserad återkoppling på sin hälsa, och ger arbetsgivaren en kartläggning för att prioritera rätt insatser för olika grupper inom organisationen. Detta kan vara ett bra sätt att göra ett urval om ni som företag önskar rikta er satsning.

 

Pris ges på offert

Uppdaterad: 31 JUL 2017 10:53 Skribent: korpengotland
 

 Korpen har även en App.

korpenapp

 

Postadress:
Korpförening Gotland - Korpen
Hyvelgatan 13
62141 Visby

Besöksadress:
Hyvelgatan 13
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0498207065
E-post: This is a mailto link